A gyorsaság és egyszerűség megtestesítője ez a recept, amit tényleg csupán tíz perc elkészíteni. Cserébe egy egyszerű szendvics helyett különleges melegszendvics lesz a vacsoránk.


Fűszervajjal töltött bagett
Hozzávalók 2 főre:
  • 10 dkg puha vaj
  • 7 dkg finomra vágott, érett olajbogyó
  • 2 vékony gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 csapott teáskanál friss oregánó
  • 2 kis bagett

Összekeverjük a puha vajat a kimagozott, apróra vágott olajbogyóval, az átpréselt vagy apróra vágott fokhagymával és az oregánóval. Elfelezzük a bagettet úgy, hogy a másik fele még egyben maradjon, majd beletöltjük az olívás-vajas krémet. Fóliába tekerjük, majd 180 C fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük. Ezután kivesszük a fóliából, és megpirítjuk a tetejét.
 
Top